Restaurant
Restaurant "Casa Ferdinand"
Piata Octavian Goga, nr. 3
Orice calator prin Tara Transilvaniei, in drumurile sale, a auzit macar in treacat de Ferdinand. Ferdinand-zugravul.
Locul in care va aflati, este chiar locul in care Ferdinand si-a petrecut o parte din viata si in care se banuieste ca a murit sau ca traieste inca.
Atat legendele cat si gurile rele spun ca Ferdinand era un om hatru, de multe ori rautacios, patimas la bautura si ca avea multe taine, neintelese pentru oamenii din jur si pe care nu le-a dezvaluit niciodata, nimanui.


Cea mai mare ciudatenie era faptul ca incropea vopselele doar noaptea, fara stirea ucenicilor, ca sa nu i se fure retetele. Vopselele, odata puse pe parete, nu mai puteau fi sterse sau acoperite de alta zugraveala, spre nenorocirea celorlalti zugravi, ci se puteau sterge sau acoperi numai de zugraveala facuta tot de Ferdinand.
Invidiosii din cetate au ras de Ferdinand , cand acesta si-a vandut jumatate de avere si a plecat la elini, la Atena ca sa invete si taina cioplirii in piatra. Dupa o vreme, plin de mestesug si bani castigati din munca cinstita pe meleagurile elene, Ferdinand s-a intors acasa, la Sighisoara. Primul lucru ce l-a facut a fost sa-si deseneze peretii casei sale cu imaginea sculpturilor grecesti vazute in calatoria sa. Folosea tot carbunele din vatra….Se crede ca mana lui era fermecata, asta pentru ca, desenele facute cu carbuni de Ferdinand se vad si acum pe peretii casei sale, ele nu au putut fi sterse sau acoperite niciodata de alta zugraveala.In serile cu luna in colturi, Ferdinand deprinsese obiceiul de a-si invita prietenii (acum din ce in ce mai multi) la masa. Ii delecta cu cele mai bune mancaruri pe care le-a cunoscut in calatoria sa prin Europa. Ii delecta insa si cu mancaruri de la noi din Sighisoara, pe care le pregatea cu mana lui, iar oaspetii plecau incantati si de fiecare data veneau tot mai multi si tot mai multi aveau dorinta de a-i trece pragul.
Daca te crezi vrednic si vrei sa-l intalnesti pe Ferdinand, ramai pana tarziu in casa lui, cinsteste-te cu sarg din bautura preferata, indestuleaza-te cu bucatele care se pun pe masa (gatite exact dupa retetele lui Ferdinand) si stai cu ochii tintuiti pe zugravelile lui sau cufunda-te in ochii persoanei iubite. Nu se stie cand si cui i se va arata Ferdinand. Poate chiar tie.


Contact:
Mobil:
        
074 442 6171        
074 468 8679   

Adresa: Piata Octavian Goga, nr. 3
Sighisoara, (La urcarea in Cetate dinspre Parcarea "Mitica")

mailto:  casa.ferdinand@facebook.com
casaferdinand@gmail.com
http://www.facebook.com/casa.ferdinand