Biserica din Deal
Biserica din Deal
str. Scarii nr. 10

Dupa o restaurare lunga si costisitoare in anii ’90, biserica a fost resfintita, fiind folosita, in acelasi timp si ca adapost pentru altare din biserci evanghelice parasite.

 

Biserica din Deal: este considerata cel mai valoros monument istoric al orasului, fiind construita in secolul 13, in stil gotic, pe zidurile unei capele. Forma actuala a capatat-o in secolul 15. Frescele din perioada catolica au fost in mare parte distruse cu ocazia unor renovari in sec. 18, chiar de catre enoriasi – ca o reactie la presiunile autoritatilor habsburgice de a ceda un lacas de cult catolicilor (actuala biserica romano-catolica). Una din fresce il reprezinta pe arhanghelul Mihai. Ultima restaurare a bisericii s-a efectuat intre anii 1993-1999, din fondurile unei fundatii germane.

 

Biserica, resfintita,  adaposteste astazi altare si obiecte artizanale din bisericile evanghelice din satele invecinate. Una din atractiile Bisericii din Deal sunt pietrele de mormant ale patricienilor Sighisoarei, precum si cripta (vechea capela) de sub nava bisericii.

 

In 2005 Biserica din Deal, a treia biserica gotica din Transilvania, ca marime, a obtinut prestigiosul premiu de restaurare, Europa Nostra.


Program de vizitare:

1 aprilie – 15 mai
Zilnic: 10.00 – 17.00

15 mai - 30 septembrie
Zilnic: 10.00 – 18.00

1 octombrie – 30 martie
Zilnic: 10.00 – 16.00

Pretul de intrare in biserica este de 2 lei / pers pt. adulti, copii beneficiaza de reducere - 1 leu / copil.