Rezervatia Breite
Rezervatia Breite
Aici avea loc pana in anii 1939 a doua parte a unui eveniment important  in viata Sighisoarei, asa numita Sarbatoarea Primaverii, in germana Skopationsfest .  Aceasta era o actiune anuala a elevilor de la Scoala din Deal.  Prima parte a acestei sarbatori era defilarea scolilor. Locul de intalnire al tuturor elevilor era in fata Casei Parohiale din Cetate. Pentru cea de a doua parte a manifestarii isi schimbau hainele si toata populatia orasului se muta pe platoul Breite. Cu carutele cu boi pregatite, impodobite cu flori si coronite, incarcate cu mancare si bautura porneau la drum. Dupamasa aveau loc petreceri sportive, seara tineretul dansa, tot orasul petrecea pana tarziu in noapte.

O incercare de mentinere a acestei sarbatori exista si azi, doar prin defilarea absolventilor claselor liceale in centrul orasului.

Pe Platoul Breite intre anii 2001-2003, urma sa se realizeze proiectul Draculapark, a unui parc de distractie tematic pe baza mitului lui Dracula. Proiectul, deosebit de controversat, a nascut o dezbatere aprinsa la nivel local, national si chiar si in presa internationala, urmarea fiind implicarea unor foruri politice internationale precum UNESCO si secretariatul Printului de Wales, un admirator al culturii traditionale sasesti din sudul Transilvaniei. Proiectul Draculapark a fost abandonat treptat in 2004-2005.

Astazi, rezervatia este administrata de un parteneriat format din mai multe ONG-uri si Primaria Sighisoara.